Wonen blog

Voor de leukste ideeën

Arduin buitendorpels – op maat – bij COMPOSIETvakman.be!

2 min gelezen
blauwe steen / arduin buitendeur dorpel bij COMPOSIETvakman.be

Een blauwe steen / arduin buitendeur dorpel bij COMPOSIETvakman.be, ideaal geschikt voor uw voordeur / buitendeur / tuindeur / garagedeur – bestelt u voordelig online bij COMPOSIETvakman.be. Binnen onze collectie blauwe steen buitendorpels heeft u de keuze uit twee typen: Allereerst uiteraard de ’traditionele’ dorpel van arduin, de aflopende buitendeur dorpel met opkant en optioneel met neuten. Daarnaast kunt u bij ons ook een vlakke (renovatie) dorpel van blauwsteen / hardsteen bestellen. Beide buiten dorpels zijn vervaardigd uit de echte Belgische blauwe steen uit Henegouwen en zowel gezoet als geschuurd afgewerkt verkrijgbaar. Daarnaast zijn beide varianten bij ons tot op de millimeter op maat te bestellen. Wij vertellen u graag wat meer over deze twee dorpel-varianten:

blauwe steen / arduin buitendeur dorpel bij COMPOSIETvakman.be

Een vlakke of afgeschuinde dorpel?

Bij een arduin dorpel wordt veelal direct gedacht aan de schuine buitendorpel met opkant. De schuine dorpel met opkant wordt ook deur waterslag & waterkering genoemd, aangezien deze dorpel voor een optimale bescherming & afsluiting tegen water zorgt. De arduin dorpel voorkomt dat er water en vocht – vanaf de deur – in de onderliggende spouwmuur, of andere onderliggende constructie, terecht komt. Daarnaast worden ook uw kozijnen beschermd tegen vocht. De afgeschuinde / aflopende lekdorpel – is de meest gebruikte buitendorpel, zeker in het geval van nieuwbouw. En deze dorpel van arduin zorgt voor een extra stijlvol accent. 

Naast de schuine buitendorpel wordt er steeds vaker gebruik gemaakt van een vlakke buitendeur dorpel, zeker in het geval van renovatie. Bij COMPOSIETvakman.be bestelt u een vlakke deurdorpel van blauwe steen eenvoudig online in de door u gewenste afmeting. Een vlakke arduin buitendorpel van COMPOSIETvakman.be is ideaal geschikt voor renovatie doeleinden. Tegenwoordig worden er bijv. veel bestaande tuindeuren vervangen door een aluminium of kunststof kozijn + deur. In dit geval is een vlakke arduin dorpel ideaal geschikt en oogt deze – zowel voor de binnenzijde als de buitenzijde. Dit is tevens de reden dat onze vlakke buitendorpels stanaard aan beide lange zijden mooi afgewerkt worden!