Wonen blog

Voor de leukste ideeën

Waar rekening mee houden bij een toilet kopen?

3 min gelezen

Het kopen van een toilet was lange tijd een zeer eenvoudige opdracht. Tegenwoordig is dat echter enigszins complexer geworden. Er zijn vandaag de dag dan ook heel wat verschillende aandachtspunten waar je rekening mee zal willen en moeten houden. Kies je bijvoorbeeld voor een hangend of voor een staand exemplaar? Daarnaast is het zo dat er tegenwoordig op de markt ook speciale randloze toiletten zijn terug te vinden. Het mag dan ook duidelijk zijn dat het kopen van het beste exemplaar een beetje onderzoek en huiswerk vereist. Wanneer je dit goed doet zal je echter kunnen vaststellen dat je met zekerheid een toilet zal kopen waar je langdurig en naar volle tevredenheid gebruik van zal kunnen maken.

Voor welk soort toilet ga je kiezen?

Eén van de belangrijkste keuzes die je tegenwoordig bij het aanschaffen van een nieuw toilet moet maken heeft betrekking tot het type exemplaar waarvoor je gaat kiezen. We maken hierbij dan uiteraard een onderscheid tussen de hangende en de staande toiletten. Voor de hangende exemplaren geldt dat ze in de praktijk als steeds interessanter worden bestempeld omdat mensen er verschillende voordelen aan toeschrijven. Het gaat hierbij dan onder meer om:

  1. Er kan eenvoudig onder en rond het toilet worden schoongemaakt; 
  2. Het is mogelijk om alle leidingen perfect weg te werken in de wand; 

Bovenstaande voordelen zorgen ervoor dat er in steeds meer badkamers gebruik wordt gemaakt van een hangend toilet in plaats van, van een staand exemplaar. Dit gezegd hebbende is het zo dat ook staande toiletten zeker nog hun nut hebben. Wanneer er omwille van wat voor reden dan ook geen reservoir kan worden ingebouwd is het namelijk wel nog steeds mogelijk om een staand exemplaar in je badkamer of toiletruimte te implementeren. 

Vlakspoel of diepspoel?

Bij het kopen van een bepaald toilet dient er ook altijd rekening te worden gehouden met het verschil tussen vlakspoel en diepspoel. In het eerste geval is het zo dat de boodschap op het plateau valt. Dat heeft als gevolg dat er geen sprake zal zijn van opspattend water. Nadeel van deze manier van werken is dat de geuren zich sneller door de ruimte zullen verspreiden. Omwille van deze reden prefereren de meeste mensen dan ook toch een diepspoel oplossing. Hierbij zorgt het water er namelijk voor dat de geur voor een groot deel wordt vastgehouden. Dat is wel zo aangenaam voor de persoon die na jou gebruik gaat maken van het wc. 

Denk ook goed na over je wc-bril!

Tot slot is het ook nog eens zo dat er bij het kopen van één van de verschillende toiletten op de markt goed moet worden nagedacht over het soort wc-bril waar gebruik van wordt gemaakt. In het bijzonder geldt voor veel mensen dat ze vandaag de dag zweren bij het gebruik van een wc-bril waarbij er sprake is van de zogenaamde soft close-technologie. Deze technologie zorgt er in de praktijk voor dat je de wc-bril niet zomaar kan laten neerklappen. Wanneer je de bril gewoon laat vallen zal deze zichzelf afremmen voordat de rand van het toilet wordt bereikt.

Meer verhalen