Wonen blog

Voor de leukste ideeën

Wat kost een dakwerker?

2 min gelezen
De 10 Beste

Hoeveel je betaald voor een dakwerker is afhankelijk van twee aspecten, namelijk het uurtarief van de dakwerker en de daadwerkelijke klussen die uitgevoerd moeten worden. Lees verder en ontdek de gemiddelde prijs van beide onderdelen. 

Uurtarief dakwerker 

Het uurtarief van de dakwerker, ook wel de arbeidskosten genoemd, verschilt per vakman. Wanneer je kiest voor een dakwerker met minder ervaring zul je uiteraard minder kwijt zijn dan wanneer je kiest voor een vakman die al jaren als dakwerker in dienst is. Daarnaast zit er ook nog verschil tussen zzp’ers en grote bedrijven. 

Over het algemeen kost een dakwerker tussen de € 35,- en de € 45,- per uur. Goedkope dakwerkers zullen dan tussen de € 35,- en de € 40,- per uur vragen, en bij grote bedrijven of ervaren dakwerkers zal het uurtarief tussen de € 40,- en de € 45,- zijn.  Wil je besparen op een dakwerker? Dan is het slim om een bedrijf of zzp’er in jouw regio te vinden. Op deze manier hoef je weinig tot geen reiskosten te betalen. Deze reiskosten zijn meestal € 0,30 per kilometer. 

De 10 Beste

Klussen van een dakwerker 

Het tweede wat onderdeel uitmaakt van de prijsopbouw zijn de daadwerkelijke klussen. Het gaat hierbij om dakonderhoud, dakreparaties of bijvoorbeeld dakisolatie. Hoeveel je hiervoor betaald wordt meestal in m² uitgedrukt. Volgens De 10 Beste voor een grote klus meer dan voor een kleine klus.  

Voor dakonderhoud, zoals een dakinspectie of dak reiniging, betaal je vaak ongeveer € 15,- per m². Voor dak ontmossen betaal je tussen de € 15,- en de € 30,-. Dit zijn de relatief goedkope klussen. Wanneer je een dakreparatie moet laten uitvoeren ben je al snel tussen de € 130,- en de € 420,- kwijt. Hoeveel je hier uiteindelijk echt voor moet betalen zal afhankelijk zijn van het type dak, de dakbedekking en de afmetingen. Voor dakisolatie betaal je vaak tussen de € 13,- en de € 70,- per m² en voor een dakrenovatie betaal je vanaf € 50,-

Meer verhalen