Wonen blog

Voor de leukste ideeën

De prunus laurocerasus caucasica, ideaal voor jouw tuin?

2 min gelezen
Taxus Media

In dit artikel willen we je graag meer vertellen over de prunus laurocerasus caucasica. Dit is een hele fijne plant die in veel tuinen mooi zal zijn. Maar ook van pas zal komen. De plant heeft namelijk ook een aantal praktische voordelen.

De voordelen

Houd jij van privacy? Heb jij liever niet dat mensen makkelijk in je tuin of huis kijken? Dan is deze plant uitstekend voor jou. Het is namelijk een plant die heel groot groeit. De bladeren zijn groot en ze blijven het hele jaar groen. 

Thuja haag

Een ander voordeel is dat deze plant weinig onderhoud nodig heeft. En dat is een groot voordeel. Vooral wanneer je het vergelijkt met andere planten van dit soort. De plant hoef je alleen maar in het voorjaar bij te houden. En in sommige gevallen nog een keer in september. De rest van het jaar heb je er vrij weinig werk aan. En dat is natuurlijk erg aangenaam.

Als laatste voordeel willen we de winterhardheid met je doornemen. Deze plant is namelijk heel erg bestendig tegen hevige winters. Winters met veel sneeuw en lage temperaturen zullen dus geen probleem zijn voor deze plant. De plant zal overleven en tevens z’n mooie bladeren behouden. Waardoor je privacy ook behouden zal worden.

lansmispel

Wil je nu voor deze plant gaan? Dan wil je uiteraard een goede aanbieder vinden. Het is raadzaam om aandachtig op zoek te gaan naar een goede kwekerij. Want lage kwaliteit planten zullen het vaak minder goed doen. En dit zou zonde zijn. Want je kunt hierdoor een verkeerd beeld krijgen over deze uitstekende plant. Wees dus verstandig en bestel je plant bij een goede kwekerij. Je kunt eventueel online naar een aanbieder zoeken. Zo kun je gelijk de recensies van de kwekerij doornemen.