Wonen blog

Voor de leukste ideeën

Een mooie kunstgrasmat besteld? Leg ‘m zelf aan

2 min gelezen
kunstgras leggen

Wanneer je hebt besloten een mooie, nieuwe kunstgrasmat te bestellen voor in je tuin, dan ben je niet de enige die inziet wat voor rationele voordelen zo’n mat van nagemaakt gras biedt. Zo oogt kunstgras het hele jaar door even groen, heb je er bijna geen onderhoud aan, kunnen kinderen erop spelen zonder vies te worden en kun je er met een gerust hart tuinmeubelen of speeltoestellen op kwijt. Op het moment dat je mat geleverd wordt is het alleen nog de vraag wie dit kunstgras leggen gaat. Dit zelf doen, bijvoorbeeld aan de hand van duidelijke instructiefilmpjes, verdient hierbij de voorkeur. Dit om redenen die hieronder verder worden uiteengezet.

kunstgras leggen

Besparing geld

Als je besluit zelf je geleverde kunstgrasmat te gaan leggen, dan bespaar je zonder meer een interessante hoeveelheid geld. Een hovenier – of desnoods degene die je kunstgras leverde – is namelijk al snel een paar uur bezig met het leggen van je mat. Afhankelijk van het te betalen uurloon kunnen de kosten dan toch aardig oplopen.

Onafhankelijkheid

Een ander nadeel aan het inschakelen van een externe specialist is dat je niet zeker weet of de beoogde persoon binnenkort wel tijd heeft. Zo kan het dus zijn dat je wekenlang moet wachten voor je mat eindelijk gelegd wordt. Doe je dit echter zelf, dan ben je van niemand afhankelijk.

Voldoening 

Het laatste voordeel dat we hier noemen heeft alles te maken met voldoening. Want zeg nou zelf: als je zonder ervaring op dit gebied er toch in slaagt je kunstgrasmat netjes te leggen, dan geeft dat een goed gevoel, toch?