Wonen blog

Voor de leukste ideeën

De tip voor in de badkamer: glazen douchedeuren

2 min gelezen
glazen douchedeuren

Is jouw badkamer toe aan renovatie of wil je gewoonweg de stijl van je badkamer updaten? In dit artikel lees je een aantal redenen waarom je bij het ontwerpen van je badkamer het slimste kiest voor glazen douchedeuren.

glazen douchedeuren

Ruimtelijkheid

Een eerste reden om te kiezen voor glazen deuren is dat je badkamer hierdoor ruimer en meer open lijkt. Een douchegordijn of dichte cabine neemt optisch gezien veel ruimte in, je kan hier namelijk niet doorheen kijken. Als resultaat lijkt de badkamer hierdoor kleiner en ervaar je deze als meer afgesloten. Met glazen deuren maak je juist optimaal gebruik van de ruimte: je hebt wel een afgescheiden doucheruimte, maar dit gaat niet ten koste van de openheid van de badkamer. Je kan immers door de deuren heen kijken en genieten van alle ruimte in je badkamer.

Stijl

Een tweede reden om glazen deuren aan te schaffen is dat deze gemakkelijk binnen verschillende stijlen passen. Of jij nu je badkamer een moderne, industriële, of klassieke look wilt geven, glazen deuren zijn hiervoor de geschikte keus. Door een samenspel van framekleur, glaskleur en glasbewerking kan jij de douchedeur bestellen die perfect bij jouw visie en badkamer past.

Prijs en Milieu

Een laatste reden om voor glazen douchedeuren te kiezen zijn de prijs en het milieu. In de aanschaf zijn glazen deuren natuurlijk iets prijziger dan een douchegordijn, maar aangezien je de glazen deuren vrijwel nooit hoeft te vervangen ben je uiteindelijk goedkoper uit. Daarbij komt dat het steeds vervangen van oude douchegordijnen slecht is voor het milieu. Deze gordijnen zijn vaak gemaakt van polyester, een stof die een grote rol speelt in de aanwezigheid van microplastics in het water. Dit heeft niet alleen een grote impact op dieren die in het water leven, maar ook op ons eigen lichaam als we deze binnenkrijgen. Met glazen deuren zorg je ervoor dat er minder microplastics in het water terechtkomen.

Met glazen douchedeuren kies je dus niet alleen het beste voor jezelf en je badkamer, maar ook voor de planeet!