Wonen blog

Voor de leukste ideeën

Op zoek naar een wapenkast?

3 min gelezen

Je hebt vast wel eens gehoord van een kluis of van een bepaalde kast waarin je spullen kan opbergen tegen brand, inbraak of beide. In dit artikel willen we je graag meer vertellen over de wapenkast, want ook deze kun je gebruiken om verschillende spullen op te bergen. Hoe dat zit, waar je op moet letten en wat de verschillen zijn met andere varianten, dat leggen we je allemaal uit in dit artikel!

Op zoek naar een wapenkast?

Over de wapenkast

De naam zegt het eigenlijk al een beetje, maar een wapenkast is speciaal ontwikkeld om wapens veilig op te kunnen slaan. Het kan namelijk zijn dat jij wapens hebt (natuurlijk na goedkeuring of in de uitoefening van je bedrijf), want in Nederland is het niet gebruikelijk om, anders dan de vorige redenen, wapens in huis te hebben. Allereerst willen wij het verschil tussen een wapenkluis en een wapenkast met je doornemen. Een wapenkluis is gecertificeerd, een wapenkast is dat niet. Dat is met name het grootste verschil. Belangrijk om te weten is dat voor de Wet Wapen en Munitie een kluis geen certificaat behoeft. Het is wel belangrijk dat deze deugdelijk is. En daarom ben je op deze pagina gekomen, omdat je via Mustang Safes deugdelijke wapenkasten kunt aanschaffen. Het certificeren van een kluis is namelijk een zeer kostbaar feit. Het is niet altijd nodig, daarom kun je beter op deze kosten besparen als je voor een dergelijke keuze staat. Als je voor kwaliteit wilt gaan zonder dat je veel geld wilt uitgeven, dan kies je voor een wapenkast. Een goede opbergplaats in je huis of in je bedrijf is cruciaal. Op deze manier zorg je ervoor dat je de spullen die je hebt aangeschaft – en deze waren vaak al duur – goed worden bewaard. De vraag is alleen nog, hoe zorg je ervoor dat je de juiste wapenkast kiest? Je dient daarvoor jezelf een aantal vragen te stellen. Waaronder de volgende: 

  • Wat zijn de afmetingen van de wapens?
  • Hoe lang is het langste wapen dat je hebt?
  • Wat voor slot zou je willen?
  • Hoeveel wapens ga je opbergen?

Dan is het ook nog van groot belang om je te beseffen dat je ook nog een afsluitbaar binnenvak moet hebben voor het geval je munitie op gaat bergen in de wapenkast. We raden aan dat wel te doen, want de eisen moeten streng worden nageleefd. Dit is ook voor je eigen veiligheid. Als je vragen hebt kun je deze natuurlijk aan het team stellen. Je zorgt er op deze manier voor dat jouw wapens veilig zijn en blijven. En dat is waar het om gaat! 

Een wapenkast vind je hier

Als je ook op zoek bent naar een goede wapenkast, dan ben je bij www.mustangsafes.be aan het juiste adres. Je kunt terecht voor diverse varianten, of dat voor een hoge of lage prijs is en of je nou iets wilt beschermen tegen brand of tegen inbraak, je vindt wat je zoekt via dit bedrijf. Mocht je nog vragen hebben over de wapenkast of over andere wapenkluizen, reguliere kluizen of andere producten? Wij horen graag van je!