Wonen blog

Voor de leukste ideeën

Meubels op maat

2 min gelezen

Mockup modern interior, gray furniture in living room. Vintage armchair, table with vase with dry plants, lamp and round carpet on wooden floor, on light wall background, flat lay, copy space, nobody

Meubels op maat – Ideaal voor een kleine ruimte

Tiny houses worden alsmaar populairder. Hartstikke leuk natuurlijk, maar hoe richt je zo’n kleine ruimte eigenlijk in? Dit is natuurlijk niet gemakkelijk, maar gelukkig zijn er een paar trucjes die je kunt gebruiken om er zeker van te zijn dat ook jouw kleine ruimte mooi ingericht is. Dit kan onder andere door meubels op maat te laten maken. In dit blog lees je er alles over.

Alles past perfect

Bij het inrichten van een kleinere ruimte is het altijd een uitdaging om ervoor te zorgen dat alles helemaal perfect past. Daarom is het altijd effectief om meubels op maat te laten maken. Denk maar eens aan handige kasten op maat die groot genoeg zijn om je spullen erin kwijt te kunnen. Ondertussen zijn ze van zo’n handig en perfect formaat dat ze niet in de weg staan. Ideaal toch?

Genoeg ruimte

In een kleine woning is er één ding waar je zo’n beetje altijd tegenaan loopt: gebrek aan ruimte. Daarom zijn meubels op maat zo ideaal voor kleine woningen. Met tafels, banken en stoelen op maat weet je zeker dat je de juiste grootte hebt voor alles om ervoor te zorgen dat je fijn kunt leven én dat je voldoende ruimte over hebt om je door je woning te kunnen manoeuvreren.

Ga voor lichte kleuren

Als je een kleine woonruimte hebt en je meubels op maat laat maken hiervoor, is het altijd aan te raden om voor lichte kleuren te gaan. Een lichte tint, zoals pastel voor de muren en lichte vloeren van bijvoorbeeld pvc, zorgen ervoor dat je woning groter lijkt. Als je voor donkere kleuren gaat zorg je er namelijk al snel voor dat je woning kleiner voelt. Ga je accessoires uitzoeken? Zorg er dan voor dat je een paar grote accessoires uitzoekt en niet veel kleine. Dit maakt een kleine ruimte namelijk snel rommelig.

Meer interieurtrends

Wil je op de hoogte blijven van de laatste interieurtrends? Hou dan zeker ons blog in de gaten.