Wonen blog

Voor de leukste ideeën

Akoestiek oplossingen: waarom en wanneer?

1 min gelezen

36_9ecd376e5371efaef9aad9bc9143aed8_mAkoestiek oplossingen zijn specifieke producten die in een pand worden geplaatst om de akoestiek in het pand te verbeteren. De meeste akoestische oplossingen worden in kantoorpanden geplaatst, maar de specifieke producten voor het verbeteren van de akoestiek kunnen ook in andere ruimtes geplaatst worden. Meer over het plaatsen van akoestische oplossingen, lees je in dit artikel.

53_90701d02ae3da0e5a21abbd900c25748_mWat is het nut van het verbeteren van de akoestiek?

Als je iedere dag in een kantoorruimte werkt, heb je waarschijnlijk wel eens te maken gehad met irritaties richting collega’s. Niet zo zeer omdat collega’s hun werk niet goed doen of iets vervelends hebben gezegd of gedaan, maar voornamelijk vanwege (onbewust) geluidsoverlast in de directe werkomgeving. Heb jij ook regelmatig last van irritaties door bellende collega’s, pruttelende koffiezetapparaten of tikkende vingers op toetsenborden? Dan kun je akoestische oplossingen plaatsen om de geluidsoverlast direct te verbeteren.

Rezidor HL 02Wanneer is het verbeteren van de akoestiek interessant?

Het verbeteren van de akoestiek is interessant voor iedere ruimte waar mensen geluidsoverlast ervaren of minder geconcentreerd kunnen werken door een slechte akoestiek. Of dit nu in een kantoorpand, in een werkplaats of in een woning is: overal kan de akoestiek verbeterd worden door akoestische oplossingen te plaatsen. En werk je in een kleine werkruimte waar veel mensen dag in dag uit hard aan het werken zijn en waar je vaak last hebt van de omgeving? Dan is het plaatsen van akoestische oplossingen een aanrader, omdat deze producten ook een oplossing kunnen bieden in kleine ruimtes.